Terwijl je verder reist, kom je in aanraking met het werk van Auguste Rodin. Zijn beeld, De Denker, toont een man in diepe contemplatie, gevangen in een moment van intense introspectie. Rodin's vermogen om emotie en beweging vast te leggen in steen inspireert je om dieper na te denken over de emoties die je in je eigen werk wilt uitdrukken. Je begint te experimenteren met verschillende technieken om textuur en beweging in je sculpturen te creëren, zoals het gebruik van ruwe en gladde oppervlakken om contrast en diepte toe te voegen.
Terug in je atelier begin je aan je nieuwe sculptuur, geïnspireerd door de natuur. Je herinnert je een wandeling in het bos, waar je een oude, verweerde boom zag die je deed denken aan de kracht en veerkracht van de natuur. Je besluit om deze boom als onderwerp te nemen voor je sculptuur. Met geduld en precisie begin je de vormen uit de steen te houwen, waarbij je de ruwe texturen van de schors en de kronkelende wortels vastlegt. Elke slag van je beitel brengt je dichter bij je visie, en je voelt een diepe verbinding met de natuur terwijl je werkt.
Je ontmoet ook een beeldhouwer die werkt met monumentale sculpturen, zoals Henry Moore. Zijn grote abstracte beelden, vaak geïnspireerd door de vormen en texturen van de natuur, laten je zien hoe je sculpturen kunt creëren die de ruimte om hen heen beïnvloeden. Je begint te denken over hoe je je eigen werk kunt integreren in de omgeving, en je experimenteert met verschillende composities en schaalgroottes om een gevoel van harmonie en evenwicht te creëren.
Met deze nieuwe inzichten en inspiratie keer je terug naar je atelier, klaar om je volgende meesterwerk te creëren. Je voelt een diepe verbinding met de kunstenaars die je hebt ontmoet en de natuur die je hebt ervaren. Je weet dat je op de goede weg bent, en je bent vastbesloten om je eigen unieke bijdrage te leveren aan de wereld van de beeldhouwkunst. Veel succes met je creatieve reis en het vinden van inspiratie voor je sculpturen in steen!
Exact zo werkt het ook voor ons! Door constant opzoek te gaan in boeken, you tube of natuurlijk de beste manier musea, exposities en dergelijke, dompelen wij ons onder in de kunst van een ander. Kijken wij door zijn/haar bril en nemen wij die ervaringen en blik mee terug naar ons atelier.
Zo hebben wij naast onze camera ook bijna altijd een schetsboekje mee. Het helpt je om beter te kijken, niet alleen naar het complete kunstwerk maar ook naar kleine details die je raken.
Wil je hier meer over leren? Kijk dan eens naar de 2-daagse workshop van schets naar beeld in ons atelier. Deze kan je helpen je vormtaal te leren onderzoeken en te herkennen. Daarnaast helpt het je om andere te kijken naar vormen. Heb je hierover een vraag, stuur dan gerust een whatsappje naar ons atelier.